بررسي ويژگيهاي اقتصاد ايران از نگاه كلان نگري و بررسي ساختار ديوان سالاري دولتي ، همچنين آثار افزايش جمعيت و چگونگي هزينه كردن درآمدهاي نفتي و قدرت خريد آن محورهاي سخنراني آقاي دكتر محمدحسين اديب يك صاحب نظر اقتصادي بودكه به تازگي در خانه مديران سازمان مديريت صنعتي ايراد شد.
وي كه عضو هيات علمي گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان است در آغاز سخنان خود به فرصتها و تهديدهاي بخش صنعت در اقتصاد 5سال آينده كشور اشاره كرد و افزود: پيش از ورود به بحث اصلي ، بررسي چند ويژگي از اقتصاد كلان ايران ضروري به نظر مي رسد.همان طور كه مي دانيد ما داراي نوعي بوروكراسي دولتي هستيم كه كار يك نفر را به چهارنفر سپرده است و كاري را كه بخش خصوصي مثلا با يكهزار تومان انجام مي دهد، اين نوع بوروكراسي به سه هزار تومان انجام مي دهد. وي افزود: تا سال 1350، ساليانه تعداديك ميليون تولد در ايران ثبت مي شد. اما اين تعداد افزايش مي يابد و در سال 58 به دوميليون تولد در سال رسيد، اين فرايند براي مدت ده سال تداوم داشت . از سال 68 تعدادمتولدين بطور سالانه كاهش مي يابد، طوري كه در سال 1373 تعداد متولدين ثبت شده يك ميليون و دويست هزار نفر اعلام شد كه تقريبا تا سال جاري ادامه يافته و اين به معناي نوعي ثبات جمعيتي در كشورمان است .
اما اولين طلايه داران موج ده ساله "58-68"، در فروردين ماه امسال ، 20 سالگي خودرا پشت سر گذاردند. اين جمعيت 20ساله از حالا به بعد به دنبال فرصت اشتغال هستند.به عبارت ديگر در برش 10 سال آينده ده تا دوميليون نفر قرار است وارد بازار كار شوند واگر در شاكله برنامه سوم بينديشيم ، در برش پنجسال آينده 5 تا دوميليون يا 10 ميليون نفروارد بازار كار خواهندشد
علم اقتصاد به زير مجموعه علوم انساني برمي گردد زيرا بخش مهمي از زندگي انسان را در بر مي گيرد با شكل گيري زندگي اجتماعي رشد كرده است و علت ايجاد اين علم بعد از زندگي اوليه انسانها كه دو مورد مي باشد كميابي منابع و نيازهاي نامحدود انسان روبرو شده است پس انسان سعي مي كرده كه اقتصادي اقدام كند و بشر با پيشرفت علم و دانش با كميابي منابع مبارزه كرده است و اين باعث افزايش بيش از حد نيازهاي نامحدود انسان شده است. يعني انسان مورد 1 را كوچك و 2 را بزرگ مي كند.