علم اقتصاد به زير مجموعه علوم انساني برمي گردد زيرا بخش مهمي از زندگي انسان را در بر مي گيرد با شكل گيري زندگي اجتماعي رشد كرده است و علت ايجاد اين علم بعد از زندگي اوليه انسانها كه دو مورد مي باشد كميابي منابع و نيازهاي نامحدود انسان روبرو شده است پس انسان سعي مي كرده كه اقتصادي اقدام كند و بشر با پيشرفت علم و دانش با كميابي منابع مبارزه كرده است و اين باعث افزايش بيش از حد نيازهاي نامحدود انسان شده است. يعني انسان مورد 1 را كوچك و 2 را بزرگ مي كند.
انرژي در جهان امروز يك عامل راهبردي است و اغلب كشورهاي جهان به خصوص آنها كه به دنبال اعمال اراده و قدرت خود بر ديگر كشورها مي باشند از همين دريچه به مقوله انرژي مي نگرند. همان طوري كه اين نگاه را مي توانيم از زمان هاي گذشته يعني دوران استعمار كهنه تا به امروز دنبال كنيم.
در اين ميان كشور ما ايران، علاوه بر اينكه داراي ذخاير ويژه و عمده اي از منابع انرژي بخصوص نفت و گاز مي باشد، در منطقه اي از جهان واقع است كه يكي از اصلي ترين منابع انرژي در سطح جهان به شمار مي رود. بنابراين با توجه به اينكه مقوله انرژي براي كشورهاي سلطه طلب، نقش موتور محركه اقتصاد و توليد ملي و تعيين كننده جايگاه آنها در نظام سرمايه داري جهان را دارد و همچنين تضمين كننده منافع و امنيت ملي آنها است، براي كشور ما نيز چگونگي سامان دهي به سياستهاي بخش انرژي، نقش كليدي در فرآيند تحولات سياسي، اجتماعي و اقتصادي را داراست و لذا ضروري است كه براي انرژي و بخصوص نفت و گاز و به دنبال اينها انرژي هسته اي، برنامه و استراتژي انديشيده و متناسب با شرايط واقعي موجود داخلي و جهاني داشته باشيم.