شناسایی درآمد حق بیمه و بازیافت خسارت از محل بیمههای اتکایی
بهاستثنـای بیمـه مهندسی و باربـری، در سایر رشتههای بیمـهای درآمدحـق بيمـه از تاريخ شروع پوشش بيمهاي و بطور يکنواخت در طول دوره بيمهنامه (براي بيمهنامههاي مستقيم) و در طول دوره پذيرش غرامت (براي بيمههاي اتکايي) شناسايي میشود. در بیمههای مهندسی و باربری که الگوی وقوع خطر در طول دوره بیمه نامه یکنواخت نیست، درآمد حق بيمه متناسب با الگوي وقوع خطر براوردي، شناسايي میشود. ضمناً بخشي از حق بيمه مرتبط با بيمه هاي صادره طي دوره مالي که قابل انتساب به پوشش خطر بعد از پايان دوره مالي است بهعنوان حق بيمه عايد نشده شناسايي میشود. براي محاسبه حق بيمه عايد نشده، در مواردي که حق بيمه متناسب با گذشت زمان بهعنوان درآمد شناسايي میشود، از روش فصلي (روش ) استفاده میشود.
همچنين مبالغ دريافتي و قابل دریافت از بيمهگر اتکايي بابت بازیافت خسارت واقع شده همزمان با شناسایی هزینه خسارات مربوط، به عنوان درآمد شناسايي میشود.
یادداشت
شناسایی درآمد کارمزد و مشارکت در منافع اتکایی
درآمد کارمزد طبق شرایط بیمهنامه در زمان شروع پوشش بیمهای شناسایی میشود. همچنین درآمد مشارکت در منافع حاصل از بیمههای اتکایی در زمان مشخص شدن نتایج عملیات بیمههای اتکایی، بهعنوان درآمد شناسایی میشود.
یادداشت
شناسایی هزینه خسارت
در بیمههای مستقیم هزینه خسارت معمولاً پس از گزارش وقوع خسارت از سوی بیمهگذار و انجام رسیدگیهای لازم توسط کارشناسان شرکت در حسابها شناسایی میشود. ضمناً بابت خسارت واقع شدهای که پرداخت نشده است و خسارت واقع شدهای که گزارش نشده است نیز با توجه به تجربیات گذشته و آخرین اطلاعات موجود، ذخیره مورد نیاز براورد و شناسایی میشود. در صورت لزوم، بابت بدهی خسارت معوق براساس اطلاعاتی که پس از شناخت اولیه بدست میآید، تعدیل صورت میگیرد و اثرات ناشی از این تعدیل در صورت سود و زیان دوره منظور میشود. در بیمههای اتکایی قبولی نیز هزینه خسارات براساس گزارشهای دریافتی از بیمهگر مستقیم شناسایی میشود.
امروز که <جامعه حسابداران رسمی ایران> باید به مثابه کل
واحدی تجلیگاه بهترین اندیشههای ناب حسابداری باشد، اختلاف نظر، تشتت آرا و تعدد جریانهای فکری در این جامعه بیش از هر زمان رخ نموده است.
تفاوت دیدگاه، تقابل آرا و کثرت نظرات گرچه ممکن است زمینه را برای وفاق و همکاری گروهی فراهم کند اما اگر ریشه در عملگرایی و تفکر انتزاعی داشته باشد آنگاه واقعبینی و درستاندیشی راه گم میکند و کمبودها، ضعفها، فرصتها و تواناییها بهدرستی شناخته نمیشوند و برخورد سطحی، سادهاندیشی، خودباوری، سرمستی کاذب و یا ناامیدی افراطی حاکم میشود.
نمیتوان نسبت به مسائلی که در اثر این بحران بروز کرده بیاعتنا بود. هیچچیز مضرتر و ضداصولیتر از کوششی نیست که از طریق عبارت پردازی برای رها ساختن گریبان خود از این مسائل میشود. برای دفاع از اصول و مبانی اساسنامه جامعه حسابداران رسمی و قواعد اساسی آن، هیچ چیز مهمتر از وحدت نظر و عمل بین کلیه حسابدارانی که به عمق بحران و لزوم یافتن راهکار برای آن آگاهند نیست.
واقعیت نشان میدهد که بحران فعلی که از جنبهای بیانکننده تفاوت شدید آراء و نظریات حرفهای-اجتماعی جامعه حسابداری از یکسو و وجود گرایشهای خود محور از سوی دیگر است، تمرکز خود را از لحاظ برنامهای بر حول مسئله کلیدی <اساسنامه> و ساخت تشکیلاتی جامعه قرار داده است. درک از محیط اجتماعی که در آن بهسر میبریم و حرکت و روند آینده حلقه کلیدی است که در پرتو شناخت علمی از آن میتوان به بحران فعلی پاسخی درخورداد.