با اختراع رايانه و فراگير شدن استفاده از آن بخصوص از سال 1980 ميلادي كه كامپيوترهاي خانگي جايگاه مناسبي در سطح تمامي فعاليت هاي علمي ، اقتصادي و تجاري پيدا كردند و نيز گسترش روز افزون شبكه اينترنت در جهان ، بشر امروزي ، غوطه ور در دريايي از اطلاعات شده است .
از آنجا كه دسترسي به اطلاعات و آمار مي تواند مبناي بسيار دقيقي در
تصميم گيري صحيح و اصولي به شمار آيد مي توان به ضرورت همگاني با دنياي معاصر در استفاده از تجربيات جهاني و استفاده همه جانبه از فناوري اطلاعات پي برد .
در عرصه تجارت نيز نياز به تغيير از تجارت سنتي به تجارت الكترونيك اين روزها بيش از گذشته احساس مي شود ، به گونه اي كه عصر مسافت و جابجايي به منظور كسب اطلاع از تقاضا و كالاي قابل عرضه و يا خريد سپري شده است و به مرور اما با شتابي تصادي ارتباط بر پايه تجارت الكترونيك حداقل در ظاهر براي
دست اندركاران اقتصاد كه دستي بر تجارت دارند واژه اي ناآشنا و غريبه نيست . هرچند كه ممكن است از روشهاي علمي و راهكارهاي اجرايي آن آگاهي چنداني نداشته باشند
بلوک هاي اقتصادي که در مناطق مختلف جهان با حضور چند کشور منطقه تشکيل مي شود فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري سودمندي را در اختيار بخش خصوصي فعال در آن کشورها قرار مي دهد تا بتوانند فعاليتهاي خود را در قلمرو کشورهاي عضو گسترش دهند و از ترجيحات تجاري و آزادي سرمايه گذاري بهره برداري نمايند اين امر در نهايت توسعه اقتصادي کشورهاي ياد شده را به دنبال خواهد داشت. ضمن آنکه با بهره جويي از مزيت هاي نسبي موجود در کشورهاي عضو به لحاظ وجود استعدادهاي طبيعي شان و تقويت بنيه رقابت شرکتهاي فعال کمک بسزايي دارد. رفع موانع تجاري و سرمايه گذاري ، کاهش تعرفه هاي تجاري در مدت معيني مورد توافق و گسترش همکاري هاي اقتصادي از مزيت هاي بلوک هاي اقتصادي منطقه اي است.