گرايش بسيار و روز افزون در خصوص نابهنجاريها و اختلالات بد شكلي بدني(BDD) باعث ايجاد ارزيابيها و مطالعات بسيار شده است.
اين پژوهش پيرامون مفاهيم اختلال و رشد و پيشبرد و ابزارهاي ارزيابي و نتايج عملكردها مطالعاتي را انجام داده است و در آن به مقايسه شدت بدشكلي هراس بدن بين دانش آموزان پسر و دختر دبيرستان ناحيه چهار مشهد براساس متغيرهاي جنس، سن، وزن، پايه تحصيلي، رشته تحصيلي، آخرين معدل تحصيلي، تحصيلات پدر، تحصيلات مادر، تعداد اعضاي خانواده چندمين فرزند و تعداد برادر و خواهر پرداختهايم.
روش تحقيق در مطالعة توصيفي و روش نمونه گيري در دسترس ميباشد. جامعة آماري را 260 نفر كه 130 نفر دانش آموزان دختر و 130 نفر دانش آموزان پسر دبيرستاني تشكيل دادهاند.
ابزار پژوهش پرسشنامه بدشكلي بدني و چاقي كه داراي 33 آيتم ميباشد 19 سؤال ابتدائي در مورد اختلال ديس فيك و14 سؤال بعديدر مورد اختلال چاقي در پژوهش استفاده شده است .
تجزيه و تحليل دادهها به وسيلة نرمافزار spss انجام شده است و نتيجة پژوهش اين بود كه اين روش تحقيق توصيفي (غيرآزمايشي) ميباشد و روش آماري به صورت تصادفي از طريق نمونهگيري در دسترس ميباشد.
در اين آمارگيري جامعه اماري شامل افرادي است كه خود به نوعي مصرف كننده در سطح شهر مي باشند وهمچنين افرادي آگاه به توليد و مراحل تهيه آرد و نان مي باشند همزمان از روشهاي تئوري و كتابخانه اي هم استفاده شده است .
نحوه و اجراء تحقيق
1 ـ مطالعه كتابخانه
2 ـ مراجعه به مركز پژوهشهاي غلات
3 ـ مراجعه به خبازيها
4 ـ استفاده از تجربه كاري مرتبط
نوع و روش نمونه گيري
روش نمونه گيري ساده محدود به گروهي از كارشناسان در امر توليد آرد و نان كه در سطح استان خراسان بر كيفيت نظارت وكنترل دارند.
محدوديت عمده در اين تحقيق فرصت بسيار محدود و نيز بودجهكم مي باشد.
روش كسب اطلاعات
طرح سئوالات و پرشسنامه هاي كه در آن به نوعي سئوالات مطرح شده است كه افراد در جايگاه كارشناس و فردي مطلع خود را يك مصرف كننده احساس مي كند .
داده ها و نتايج پژوهش
بيشترين نان مصرفي مربوط به نان تافتون ( ماشيني ، دوار ، عراقي ) مي باشد كه حدود 36% جامعه آماري را تشكيل مي داد پس از ان لواش با 28% و نان سنگگ با 27% نانهاي فري با 6% و در نهايت فانتزي با 1.2 %قرار داشتند.
روايي و اعتبار ابزار جمع آوري اطلاعات
اعتبار محتواي پر سشنامه از طريق مطالعه و نظرخواهي از كارشناسان حاصل گرديد همچنين در سؤالات پرسشنامه ، سعي شده بود با توجه به استانداردهاي جهاني كه در تحقيقات مشابه روايي و اعتبار آن تأييد شده بود انتخاب شده است