خورشيد عامل و منشأ انرژي هاي گوناگوني است كهدر طبيعت موجود است از جمله: سوخت هاي فسيلي كه در اعماق زمين ذخيره شده اند، انرژيآبشارها و باد، رشد گياهان كه بيشتر حيوانات و انسان براي بقاي خود از آنها استفادهمي كنند، موادآلي كه قابل تبديل به انرژي حرارتي و مكانيكي هستند، امواج درياها،قدرت جزر ومدكه براساس جاذبه و حركت زمين به دور خورشيد و ماه حاصل مي شود، اينهاهمه نمادهايي از انرژي خورشيد هستند. وابستگي شديد جوامع صنعتي به منابعانرژي به خصوص سوخت هاي نفتي و بكارگيري و مصرف بي رويه آنها، منابع عظيمي را كه درقرون متمادي درلايه هاي زيرين زمين تشكيل شده است تخليه مي كند. با توجه به اين كهمنابع انرژي زيرزميني با سرعت فوق العاده اي مصرف مي شوند و درآينده اي نه چنداندور چيزي از آنها باقي نخواهد ماند، نسل فعلي وظيفه دارد به آن دسته از منابع انرژيكه داراي عمر و توان زيادي هستند روي آورده و دانش خود را براي بهره برداري از آنهاگسترش دهد.
اولين آلايندههاي هوا احتمالا داراي منشأ طبيعي بودهاند. دود، بخار بدبو، خاکستر و گازهاي متصاعد شده از آتشفشانها و آتش سوزي جنگلها، گرد و غبار ناشي از توفانها در نواحي خشک، در نواحي کم ارتفاع مرطوب و مههاي رقيق شامل ذرات حاصل از درختهاي کاج و صنوبر در نواحي کوهستاني، پيش از آنکه مشکلات مربوط به سلامت انسانها و مشکلات ناشي از فعاليتهاي انساني محسوس باشند، کلا جزئي از محيط زيست ما به شمار ميرفتهاند. به استثناي موارد حاد، نظير فوران آتشفشان.
آلودگيهاي ناشي از منابع طبيعي معمولا ايجاد چنان مشکلات جدي براي حيات جانوران و يا اموال انسانها نميکنند. اين در حالي است که فعاليتهاي انساني ايجاد چنان مشکلاتي از نظر آلودگي مينمايند که بيم آن ميرود، بخشهايي از اتمسفر زمين تبديل به محيطي مضر براي سلامت انسانها گردد.