پنجم دی ماه سال 1382 برای ایرانیان یاد آور خاطرات تلخ زمین لرزه بم خواهد بود، زلزله ای که طی آن هزاران تن از ساکنان شهرستان بم و اطراف آن را به کام مرگ کشید و بیش از 70 درصد شهر را با خاک یکسان نمود. این در حالی بود که هنوز زخمهای حاصل از زلزلههای گذشته مانند زلزله طبس، منجیل، آوج، اردبیل و ... التیام نیافته بود. باغهای شهرستان طبس هنوز طراوت گذشته خود را بازنیافته و گنبدهای تاریخی آن دیگر چشم هیچ نظاره گری را نوازش نمیکند از سوی دیگر بر اساس مطالعات انجام شده توسط متخصصان زلزله کشور، بسیاری دیگر از شهر های بزرگ ایران از جمله تهران، تبریز، بندرعباس، شیراز و ... در معرض خطر بالای زلزله قرار دارند و هر لحظه ممکن است فاجعه ای دیگر در نقطه ای دیگر از کشورمان بوقوع بپیوندد. در جهت آمادگی برای مقابله با آسیبهای ناشی از زلزله، لازم است تا حداقل آشنایی را با این پدیده داشته باشیم و وضعیت کشورمان را از این لحاظ مورد بررسی قرار دهیم.
زمين شناسي اقتصادي شاخهاي ازعلمزمين شناسياست که پيرامون شرايط تشکيلموادمعدني،مورفولوژيو ريخت شناسي آنها ، بافت و ساخت آنها ، عوامل کنترل کننده پراکندگي مواد معدني ،توجيه فني و اقتصادي آنها و بلاخره تقسيم بندي ژنتيکي مواد معدني بحث ميکند. دررسيدن به اهداف فوق ، روشهاي مختلف تجزيه مواد معدني ، روشهايژئوفيزيکيو ژئوشيميايي و فرآوري مواد انجام ميگيرد. همچنين در انجام پروژههاي مختلفاکتشافي بايد به مسائل زيست محيطي نيز دقت لازم را مبذول داشت.
مواد معدني ،زيربناي اقتصاد و صنعت هر جامعه را تشکيل ميدهند. بشر از همان آغاز آفرينش خود ودر طول تاريخ ، بر حسب نيازمنديها و شناخت ، از مواد معدني استفاده کرده است. اکنوننيز انسان ، از تمامي مواد معدني به حالتها و شيوههاي گوناگون ، بهرهبرداريمينمايد. به عبارت ديگر ، همين مواد معدني هستند که پاپه و اساس تمدن را تشکيلميدهند. زمين شناسي اقتصادي ، پايه و شالوده اکتشافات معدني و کاربرد مواد حاصل ازآن را تشکيل ميدهد