با توجه بهرسالت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنايع معدنی ايران در ايجاد تحول در بخش معدنو صنايع معدنی , هدف اين مديريت تشويق و ترغيب بخش های خصوصی و تعاونی جهت توسعهسرمايه گذاری و گسترش فعاليت در بخش معدن و صنايع معدنی بويژه در زمينه های اکتشاف، تجهيز معادن ، استخراج ، کانه آرايي و فرآوری مواد معدنی ، صنايع معدنی ومتالورژی و نيز ارتقاء کميت و کيفيـت توليد و محصولات توليدی به منظور ايجاد ارزشافزوده بيشتر , افزايش اشتغال , افزايش صادرات اقلام و محصولات معدنی و در نهايتتوسعه اقتصادی کشور و افزايش رفاه عمومی جامعه می باشد .
پيشرفت فن آوري اينترنت و شبكه هاي ارتباطي در دهه هاي اخير ايجاب مي نمايد تا به لزوم بكارگيري شبكه هاي ارتباطي در صنعت و در اين راستا شبكه اي كردن دستگاهها و سنسورهاي صنعتي بپردازيم. در اين مقاله نگاهي اجمالي به اتوماسيون صنعتي و نقش شبكه هاي ارتباطي در توسعه صنعت داريم. در ابتدا با بيان تاريخچه اتوماسيون صنعتي , به ذكر اطلاعات پايه اعم از سطوح سلسله مراتبي اتوماسيون صنعتي و پروتكل MAP ( پروتكل اتوماسيون صنعتي) مي پردازيم. در ادامه ملزومات اساسي طراحي و ارتباطات قسمتهاي مختلف يك شبكه صنعتي شرح داده مي شود و با اشاره به توسعه شبكه هاي ارتباطي به نقش ارزنده اتصال دستگاهها و سنسورها در دنياي صنعت مي پردازد.
انواع شبكه هاي صنعتي با ذكر محاسن و معايب هر يك بررسي شده و نشان مي دهد كه چگونه مي توانيم شبكه هاي سرعت بالا مانند Ethernet را با شبكه هاي سطح پايين تر (مانند : Fieldbus) جهت افزايش كارايي تركيب نمود و همچنين اهميت استفاده از پردازنده ها و رابطهاي كامپيوتري در مديريت هرچه بيشتر اطلاعات تبادلي و chip هاي از قبل برنامه ريزي شده (Asic) شرح داده مي شود. در پايان با بيان پيشنهادهايي جهت طراحي يك شبكه ارتباطي در صنعت به كار خود خاتمه مي دهد.
فهرست:
مقدمه
شبكه هاي صنعتي
سطوح سلسله مراتبي سيستم هاي اتوماسيون صنعتي
وسيله انتقال
روشهاي انتقال
پروتكل MAP
ملاحظات طراحي
هزينه COST
عملكرد(كارايي) Performance
عوامل تعيين كننده عملكرد شبكه هاي ارتباطي
سرويس يا عمليات شبكه Service Or Network Functionality